Stichting Herdenking
Brabants Gesneuvelden Herdenkingsuitgave
Welkom
Doelen
Ontstaan
Monument
Activiteiten
Gevallenen
Herdenkingen
Info
Contact
C
ANBI ANBI
  Herdenking
        2018
Opnieuw een indrukwekkende plechtigheid
De 63e Dodenherdenking in zowel de grote als de kleine Willibrorduskerk is in de juiste gepaste sfeer verlopen. Behalve dat de grote kerk tot achterin bezet was, waren zeker ’n vijftigtal kinderen aanwezig om te kijken en te luisteren naar het officiële programma voor de Brabantse gesneuvelden. De Stichting Herdenking Brabants Gesneuvelden blijft zich –met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds- inzetten om jongelui te betrekken bij het herdenken.
Het accent van de 4-mei-viering lag dit jaar op de muzikale omlijsting. Enkele malen bracht het Willibrorduskoor gezangen ten gehore. De heer S. Bazelmans bespeelde de dwarsfluit terwijl tenor de heer B. Heijnen een stuk ten gehore bracht, begeleid door organist L. Nijdam.
Toespraken werden gehouden door voorzitter de heer W. Bannenberg en door leerlingen van de Nutsschool uit Waalre. Gastspreker was oud-burgemeester van Waalre, de heer mr. I. Keijzer en de slotbede werd gehouden door pastoor W. Koopmans.
Voorafgaand aan de viering in Waalre waren de leerlingen van het Heerbeeckcollege uit Best uitgenodigd in het Liberty-park te Overloon. Daar werden rondleidingen verzorgd over de oorlog en het verzet. Na afloop bracht de touringcar hen naar Waalre voor een diner en voor de
4 mei plechtigheden.
Om klokslag 20.00 uur klonk het trompetgeschal van de Last Post door de heer H. Bakker, gevolgd door twee minuten stilte. Daarna zongen alle aanwezigen het 1e en het 6e couplet van het Wilhelmus.
Het waren opnieuw talrijke civiele en militaire autoriteiten die de herdenkingsplechtigheid bijwoonden. Vanuit het Ministerie van Defensie, de provincie, het bisdom, de ambassades van België, Amerika, Frankrijk en Engeland waren afgevaardigden in Waalre aanwezig. Verder werden kransen gelegd door het Royal British Legion Eindhoven, Stichting ’40-’45, de Bond Wapenbroeders, de Prinses Irene Brigade, de Bond Oud Stoottroepers, BNMO en NOV Oost-Brabant. Ook de basisschoolkinderen legde bloemen.
Deze site is gerealiseerd door PIVE-Designs